Tuinontwerp

You are here: Home / Tuinontwerp

Het ontwerp van uw tuin is allesbepalend: een goed begin is immers het halve werk. Het aanleggen van een tuin vergt veel denk- en meetwerk, waarbij rekening moet worden gehouden met vele aspecten van uw tuin. Denk hierbij aan de grondsoort, de afmetingen van de tuin en de stand van de zon. Tijdens een vrijblijvende intake-afspraak, doorloop ik deze aspecten samen met u. Naast de mogelijkheden die uw tuin biedt, bespreken we ook uw wensen omtrent uw tuin.

De mooiste, persoonlijke tuinen ontstaan immers niet door slechts de ontwerper zelf; nee, deze ontstaan door het kritische, vakkundige oog van de ontwerper, gecombineerd met de betrokkenheid en persoonlijke inbreng van de opdrachtgever.

Kortom: des te beter ik inzicht heb in uw wensen, des te mooier het resultaat. Uw gedachten en ideeën over uw tuin bespreek ik daarom graag met u om tot een goed tuinontwerp te komen. Hierbij kijk ik niet alleen naar uw wensen omtrent het uiterlijk van uw tuin, maar ook naar het onderhoud ervan. Tuiniert u zelf graag, en bent u op zoek naar een tuin waarin u zelf naar hartelust kunt tuinieren? Of heeft u geen groene vingers, en gaat uw voorkeur juist uit naar een onderhoudsarme, maar stijlvolle tuin met karakter?

De ideeën die tot samen tot stand zijn gekomen zal ik na afloop van het intakegesprek uitwerken in een voor uw tuin op maat gemaakt ontwerp- en beplantingsplan. Hierin zal ik zo goed mogelijk uw wensen realiseren via mijn professionele werk- en zienswijze.

Tijdens de vervolgafspraak zal ik mijn ontwerp aan u presenteren en uitvoerig met u bespreken. Zodoende kunt u zich al een beeld vormen hoe de tuin zich ongeveer zal vormen. Tijdens dit gesprek bestaat uiteraard de mogelijkheid tot aanpassing: ik neem geen genoegen met minder dan volledige tevredenheid en enthousiasme, en streef naar een optimaal resultaat van uw droomtuin.

Daarnaast zal ik u uiteraard informeren over de verwachte kosten omtrent de realisatie van uw tuin, zodat u weet waar u aan toe bent.